Välja möbler

En stor del av inredningen i ett rum är möblerna. Det är som grundstenen som resterande inredning med tavlor, mattor och belysning kan cirkulera kring. Ska man inreda ett rum helt från början så är det därför smart att först köpa hem de större möblerna och utgå från dessa för att skapa sig sin stil.

Idag är det flera olika inredningsstilar som är inne så möjligheten finns att både inreda stilrent med raka linjer eller gammeldags med mer snirkliga former och ändå ha en inredning som är inne. Två stilar som är på uppåtgående trend är skärgård och lantligt.

Skärgårdsstilen

Precis som namnet avslöjar så har denna stil sin inspiration från skärgården. Golvet kan vara av massiv ek (eller fuskek) och gärna ha en lite ruffigare stil. Sedan är det kusten som präglar allt. Måsarna, vassen, båtarna och fiskenäten är detaljer som definitivt finns med i inredningen. Träfärgat eller vitt dominerar färgerna.

Lantlig stil

I denna stil tas inspirationen från landet och från de hus som har några år på nacken. Stilen ska spegla det lugn och ro som ofta förknippas med landet, precis som blommor och klassisk svensk inredning. Träinslagen är många och även här dominerar vitt till stor del. Kaminen eller den öppna spisen tillför extra mycket mys- och inredningspoäng. Rutigt, randigt och snirkligt är former som går igen i mycket.

Den lantliga stilen är mycket populär vilket inte syns i tidningshyllorna där bland annat tidningar som Lantliv och Home & Country säljs vilka enbart visar denna inredningsstil i olika utföranden.

About