Unika möbler

Möbler och inredning är något som intresserar många och för den som verkligen vill göra det där lilla extra kanske egentillverkade och egendesignade möbler kan vara någonting. Att skapa egna helt unika möbler behöver inte vara så svårt som det verkar.

Att göra ett eget bord är bland de lättare möbler man kan tillverka. Egentligen så behövs bara en bordsskiva och ett antal ben. En bra idé om man ska göra ett bord är att inte göra det traditionellt fyrkantigt utan kanske runt, ovalt eller varför inte lite svängt, vilket genast gör det hela lite roligare. Det viktigaste när man ska göra ett bord är att man ser till att bordet står stadigt samt att bordsskivan är välslipad och har någon form av ytbehandling så att den inte slits så fort.

Vill man piffa till sovrummet kanske man skapa en helt unik sänggavel. Här är egentligen det viktigaste att gaveln passar till den befintliga sängen vad gäller fästen och dylikt. Ett bra tips är att markera tydligt på gaveln var man kan beskära och var man inte kan göra det innan man sätter igång. När man väl har koll på det är det egentligen bara fantasin som sätter gränser för hur sänggaveln kan se ut. Är man duktig på snide finns det möjlighet att skapa riktigt fina former och kanske till och med små figurer. 

Om man vill sätta sin prägel i vardagsrummet kan ett bra tips vara att göra en helt egen TV-bänk. Ett bra tips kan vara att göra det lite i form av en bokhylla där TV:n står i mitten och där det även finns plats för exempelvis  DVD-skivor, spel, konsoler och liknande.

About