För den händige är det många roliga saker man kan ägna sig åt på sommaren. Det (ofta) varma vädret gör det också lättare att orka börja då det helt klart är roligare att bygga i sol än i regn eller minusgrader. Men vad ska man då hitta på i sommarvärmen? Det finns så klart många alternativ att välja bland men vi tänkte tipsa om några av dessa.

En klassiska sommarsyssla är till exempel att bygga en altan. Det finns massvis med saker att tänka på när du bestämt dig för att bygga en altan. Vilket virke bör du använda? Vilken placering ska den ha? Hur stor ska den vara? När du har kommit fram till det är det bara att börja. Det finns massvis med tips på internet att luta sig tillbaka mot.

Ett annat passande sommarprojekt kan vara att måla om huset. Här gäller det att bestämma sig vilken färg som känns bäst. Vill du att ditt hus ska smälta in i omgivningen eller sticka ut? Här kan du hitta lite tips inför ditt måleriprojekt. Du bör bland annat fundera på vilket underarbete som behövs för att få färgen att sitta.

Om du känner att du vill ha ett lite mindre projekt för att inte behöva spendera hela semestern i snickarbyxor finns det en hel del att välja mellan även här. Att sätta upp snickarglädje eller husnummer på din fasad kan vara ett perfekt sätt att sätta guldkant på ditt hus.

Som du märker finns det mycket du kan göra och det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna. Så börja planera och lycka till med byggandet.