Soffan – vardagsrummets hjärta

soffa

Husets vardagsrum är för många hemmets hjärta. Det är ofta ett av våra större rum samt ett rum där vi gärna tillbringar mycket tid, antingen på egen hand eller tillsammans med familj och vänner. För det behöver vi sittplatser och där kommer vardagsrummets mest centrala möbel in i bilden, nämligen soffan. Valet av soffa spelar stor roll för rummets komfort och hur inbjudande det känns, både för oss själva och våra gäster.

Fokusera på era behov

Steg ett när du ska välja en passande soffa för ditt vardagsrum är att fundera över hur den kommer att användas. Hur många kommer ni att vara som sitter i den, både till vardags och vid andra tillfällen? Även rummets storlek spelar in. Soffan ska kännas väldimensionerad jämfört med antalet kvadratmeter och möbleringen i övrigt. Därutöver ska den vara bekväm i förhållande till din smak, det vill säga lagom hårt eller mjukt stoppad.

Hitta stilen

I och med att soffan är en så grundläggande del av din vardagsrumsinredning är det viktigt att den även passar in stilmässigt med den övriga interiören. Men innan du köper ny soffa tänk över vilken stil det är du egentligen vill ha. Finns det något annat som måste ändras på först? Numera kan du hitta ett stort utbud av fina soffor online, till exempel hos den välsorterade möbelbutiken Lindholms.

About