Man behöver inte bara snickra och dekorera insidan av hemmet. Man ska inte glömma att försköna utsidan också. För dem som är händig finns det massvis med roliga saker man kan göra. 

carpenter wood_354653360

Har man en stor fasad kanske inte alla väggar täcks av fönster. Denna vägg kommer onekligen se ganska tråkig ut. För att liva upp väggen kan man skära ut siluetter ur plywood eller spånskivor. Spånskivan är helt klart billigast men ger också mer struktur på ytan än vad plywood gör.

Det finns mönster online som man kan köpa eller använda som inspiration. Är man duktig på att rita kan man så klart göra sina egna. Om du inte har tillgång till en bandsåg och tänker göra detta med en sticksåg eller för hand, gäller det att inte ha för många detaljer eller små saker att såga.

Alternativt kan man byta ut siffran på huset mot en lite mer personlig variant. På sajten fasaddekor.se kan man beställa hem siffror om man inte vill göra dem själv. Då får man med montagedelar och ett stilrent och professionellt utseende som kan vara svårt att åstadkomma själv.

En annan sak man kan göra själv eller köpa, beroende på hur mycket tid man vill lägga ned på dekoreringen, är blomlådor. De passar perfekt under husfönstren och kopplar samman fasaden med trädgården. Man kan planera väldoftande blommor under sovrumsfönster för att vakna upp till doften av lavendel. Blomlådorna under köksfönstren kan innehålla sallad, persilja, timjan och mynta så varje middag serveras med färska örter.

sannaochsanie.se finns instruktioner för att göra en simpel blomlåda som du kan måla i valfri färg och dekorera som du vill. Denna typ passar perfekt till gårdshuset eller sommarstugan.

Eftersom den ska hänga under fönstret krävs en stabil men ganska lätt design. Vill man har nättare blomlådor kan det vara bättre att köpa dem och sedan dekorera eller ändra färg om man så vill. En blomlåda från öob.se kostar runt 40 kronor och kan sedan förändras efter tycke och smak.