Skapa med marksten

Förvandla vanliga gångstigar till något utöver det vanliga. Med hjälp av marksten kan du enkelt skapa en vacker gång hemma i din trädgård oberoende på hur stor den är. Arbetet är förvånansvärt lätt och resultatet är alldeles magiskt.

Kom igång

För att komma igång med ditt nya projekt är det bra att först ta reda på hur du går tillväga för att lägga en stengång. Dinbyggare delar med sig av flera värdefulla tips som är värda att ta en titt på.

Det första du bör tänka på är att ha de rätta verktygen – spade, skyffel, kratta, vattenpass, måttband, såg, markeringspinnar och ett par arbetshandskar. Övrigt material är sten, grus, sand och vatten. Börja sedan med att bestämma hur gången ska utformas, ange mått för längd och bredd. Mät därefter upp platsen där gången ska skapas. Efter noggrann planering kan du börja gräva och lägga en grund av sand. Ovanpå sanden placerar du sedan marksten.

Hitta inspiration

Om du inte riktigt vet hur du vill ha det eller vilken stil du bör satsa på kan du ta en titt på Styleroom där du kan finna inspiration genom att se hur andra har skapat vackra platser med marksten. När du väl har kommit på hur du vill ha det är det dags att finna de rätta stenmaterialen. Enklaste sättet att hitta det du är ute efter är genom att leta på nätet. Bra stenmaterial hittar du bl.a. hos StoneFactory. De har ett stort utbud av sten som passar utmärkt för trädgården.

Genom att kolla runt på nätet kan du få nya idéer om hur du kan skapa din nya uteplats. Sen är det bara att följa de rätta stegen och komma igång. Att skapa med marksten är ett utmärkt sätt att förnya trädgårdens utseende på och när du äntligen är klar kan du njuta av din nya kreation i många år framöver!

About