Renovera köksstolarna

Är du också en av alla de som gillar inredning i hemmet? Det är inte så konstigt med tanke på att de allra flesta är intresserade av att ha det trivsamt. Det är givetvis möjligt att göra oerhört mycket för att piffa upp i hemmet. En del ägnar sig åt större ingrepp och somliga åt lite mindre. Vissa ägnar sig så klart åt både ock. Hur som helst så bör man ha i åtanke att även de minsta förändringarna kan verkligen göra mycket för helheten.

Tänk bara på vad renoveringar av möbler kan göra. Man behöver nämligen inte kassera sina möbler när man är ute efter förnyelse. Har man bara lite skön kreativ känsla och sugen på att göra någonting innovativt så kan spännande saker ske.

Till att börja med så kan man renovera gamla trasiga möbler. Till exempel köksstolar i trä. Om stolarna börjar bli allt för ostadiga så rekommenderas att de skruvas isär och man stryker på lim. Att limma trä blir förvånansvärt hållbart. Om stolarna har börjat flagna i färgen så bör man ta fram skrapan och köra så att ytorna blir jämna – för att sedan stryka på ett nytt lager färg. Om man är trött på den ursprungliga färgen så är det en ypperlig möjlighet att ge stolarna en helt ny färg. Glöm heller inte att stryka på olja, vilket innebär att träet sätter sig och håller ihop bättre. Dessutom kommer stolarna blänka mer.

Som pricken över i bör man byta ut eventuella stolsdynor. När man ändå håller på i köket så kan man även passa på att slipa och ge köksbordet lite ny färg. Den här typen av renovering kan lyfta hela köket. Det kan verkligen ge känslan av att man fått en helt ny köksmöbelgrupp, och det utan att man lagt ut stora summor pengar. Det enda som kostar är de saker som är nödvändiga för att utföra renoveringen.

About