Alla har den där tråkiga väggen någonstans i huset, den här väggen som du inte vet vad du ska göra med. Den känns kal och tråkig, trots fina möbler runtomkring. En stor och tom vägg är inte inbjudande eller rolig att titta på. Varför inte göra något storslaget med den istället, framhäv istället för att dölja den!

Kakel

Med dagens utbud av kakelplattor, titta bara hos Stonefactory för att se vad vi menar, kan du hitta kakelplattor som passar till alla rum i hemmet. Kakel är inte material som bara kan användas i kök eller badrum. Det går lika bra att kakla en vägg i sovrummet eller vardagsrummet. Den kommer att överleva i flera årtionden utan att färgen bleks eller att materialet blir skörare. Du kan skapa en vägg med medelhavskänsla där kakel är mycket vanligare i andra rum än kök och badrum. Kakel som inte kräver tätskikt och liknande är lätta att sätta upp, underarbetet är lättare och du kan alltid ta bort plattor och göra om jobbet om du inte blir nöjd, du riskerar inte att skapa väggen eller något tätskikt.

Golv på vägg

Det finns fantastiskt vackra laminatgolv som liknar äkta trä. Det är billigt att köpa ett eller två paket och sedan sätta upp dem på väggen istället för golvet. Du kan gärna hyra eller köpa en billig spikpistol och spika snett i spåret där fjädern från nästa planka sedan läggs. Ett billigt golv från Rusta har 15 års garanti när det ligger på golvet och få utstå mycket stryk. Sitter det på väggen kommer det att hålla en hel generation. Ett golv ger också en bra yta att skruva och spika i, du kan enkelt sätta upp tavlor och hyllor och fortsätta dekorera väggen.

En djungel

Ett sista alternativ är att köpa en mängd väggkrukor som du skruvar upp på väggen. Kom ihåg att använda rätt skruv och storlek för underlaget och vikten så krukorna inte rasar i golvet. Sedan kan du plantera ormbunkar, murgröna och vackra blommor som får täcka nästan hela väggen. Du kan till och med odla mossa med gott resultat, mossa är kravlöst och håller sig fint året om. Du kan även använda amplar och väggkrukor anpassade för att vara utomhus för att skapa en större känsla av att bjuda in naturen i rummet.