Om du råkar i tvist med hantverkare

Idag finns det många husägare som inte har tummen mitt i handen. De kan göra många saker själva i sina hem. Dock finns det fortfarande olika saker du måste anlita en hantverkare för. Exempelvis gäller det elektricitet och allt som har med vatten att göra.

Vissa gånger blir det helt fel nät du anlitar hantverkare. De som från början verkade vara så bra, har blivit ett monster i dina ögon. Något har gått fel och alla skyller på varandra. När det sker behöver du bra hjälp. Den hjälpen kan du få från Hallqvists Advokatbyrå Bostadsjuristerna vid tvist med hantverkare. Det kan många gånger vara svårt att som enskild få rätt mot stora företag som gjort fel. Då är det bra att det finns bostadsjurister som kan hjälpa till.

När det gäller badrum och vatten får du inte göra det alls. Här måste det finnas ett certifikat för att få jobba i badrum och som rörmokare. Likadant är det med elektricitet som har två olika behörigheter. Dock får du dra viss el själv i ditt hem. Kolla upp vad du får och inte får innan du börjar. Det är bättre att vara på den säkra sidan innan man börjar med något projekt. Om du är det minsta osäker så kontakt elektriker för att kolla upp hur du ska göra.

Gällande el säger lagen att du måste ha nödig kännedom om det du gör. Det vet du inte innan ett fel inträffar. Med andra ord kan du skada någon, vilket gör att du alltid ska anlita en elektriker vid arbete med el i ditt hem. Ta in offerter från ett antal elföretag för att få bästa pris. Det kan också vara så att du har bekanta som kan rekommendera någon som de har nyttjat tidigare. Då vet man oftast vad företegt har gjort och om de skött sina åtaganden bra.

About