Hösten med sitt regn och sitt rusk drar allt närmare och sommaren med sina ljusa nätter känns allt mer avlägsna. Det kan därför vara bra att göra sitt hem lite mysigare så det inte känns så jobbigt att sitta inomhus när regnet piskar mot fönsterrutorna. Så fortsätt läsa så kanske du hittar något passande tips för just ditt hem.

Men vad ska man då börja med? Då hösten är en mörk årstid tycker vi att det är viktigt att man använder sig av olika ljuskällor i sitt hem för att få till den där mysfaktorn man vill ha. Detta kan dels vara lampor i olika former men också i form av levande ljus och liknande. Om du varierar dessa på olika sätt så kan du få till en riktigt mysig stämning med små medel. Ett exempel är ljusslingor som man kan variera på massor av olika sätt för att få till den höga mysfaktorn. Du kan sätta de på väggarna eller använda de i glasflaskor eller liknande. Möjligheterna är obegränsade.

Men vad kan man göra förutom att köpa lampor för att få rätt mysfaktor? En viktigt komponent tycker vi är textilier i olika former. Detta för att få till en lite mer ombonad känsla som i kombination med ljuskällorna ger en riktigt hemtrevlig känsla. Kuddar, filtar och andra saker är perfekt för detta.

Om du kombinerar detta med goda tilltugg och varma drycker som te så ska du se att mysfaktorn verkligen vrids upp. Det viktigaste är dock att du hittar harmonin i höst. Att du tar dig tid att sitta hemma och ta det lugnt. Om du stressar runt och inte tar dig tid så kan du ha det hur mysigt som helst hemma utan att det är någon mening. Du hinner ju ändå inte njuta av det.