Gamla möbler

Ingen har nog missat den superpopulära inredningstrenden som går ut på att få hemmet att se lite sådär antikt och slitet ut. Samtidigt som möblerna har lite nötta kanter eller sliten färg ser de riktigt eleganta ut och ger en blandad känsla av lyx och hemtrevligt. Ett modernt hem som andas i en gammal antik atmosfär helt enkelt.

Många möbeltillverkare designar och skapar idag nya möbler med en sliten och lantlig look. En del tycker att det är jättelustigt att människor lägger ut flera tusenlappar på möbler som ser så gamla och slitna ut. Men faktum är att denna inredningstrend är supermodern och trots att möblerna ser slitna ut på ytan så är de förstås tillverkade i material av hög kvalitet.

Har man inte råd att köpa antika eller moderna antikinspirerade möbler kan man med några enkla knep se till att få den där gamla antika känslan på egen hand. Med hjälp av slippapper eller en stålborste kan du själv skapa den där charmiga slitna looken på dina möbler. Med stilrena färger som vitt, grått och beige kan du också se till att ge möblerna den där gammaldags rustika känslan. Måla möbeln först med en grundfärg och därefter en effektfärg. Sedan använder du slippappret för att få till den där slitna looken. Kom ihåg att vara försiktig med slippappret så att det inte blir för mycket, ett lätt slitage är alldeles lagom för att ge rätt känsla. Om du gör om en ny byrå i modern stil kan ett tips vara att även byta ut handtagen till en mer gammaldags modell. Textilier i klassiska tryck är också att rekommendera.

Möbler med en sliten yta passar extremt bra i den lantliga inredningsstilen som består av mycket gamla inslag. Vill du få inspiration och se hur den lantliga inredningen ser ut kan du besöka http://www.countrybymail.se, en webbshop med inriktning mot den lantliga inredningen. Country by Mail har bland annat blivit utsedd till en av Sveriges bästa nätbutiker av tidningen Expressen. På deras sida finns massor med inspiration och idéer att hitta. Den lantliga stilen ger de antika möblerna en väldigt mysig och hemtrevlig känsla medan de i ett modernare hushåll fungerar som en fantastisk kontrast till de mer exklusiva detaljerna.

About