Är du typen som gärna fixar och donar under semestern? Har man inte den ro att bara slappa under semestern så kan det vara skönt att få hålla på med något projekt under semester och liknande. Det är inte alltid det behöver vara något stort projekt utan det kan räcka att man får underhåll kåken med något eller något annat trevligt projekt så att man håller sig sysselsatt.

Det kan vara bra att förbereda inför hösten och vinter då man kanske inte har lika mycket tid att hålla på. Men också kan det vara saker som inte går att åtgärda när snön har fallit. Du kanske känner att det är dags att installera någon extern värmekälla som kan vara bra inför hösten och vintern. Att välja kaminer är ett bra val, då får du både den värme du behöver och en mysfaktor som är oslagbar när du tänt en brasa i kaminen.

Det du bör tänka på är att du måste göra en bygganmälan till din kommun att du tänker installera en kamin. Jobbet att installera kaminen kan du göra själv om du är händig, det är inte allt för märkvärdigt. Det finns vissa saker som du bör tänka på som har med säkerhet att göra, som brandsäkra väggar och golv. Efter du installerat så måste en sotare komma och besiktiga samt kontrollerar att allt är okay så att du får elda i din kamin.