En idag viktig möbel – sänggaveln

En möbel som kommit mer och mer i fokus de senaste åren, som tidigare bara sågs som en plats att sova på, är sängen. Idag är sänggavel, eller sängramen, en viktig del i inredningen i ett hem. Den utstrålar personlighet och stil och den utgör en central del i sovrummet. Sovrummet är en plats för återhämtning, lugn och ro och det ska vara en vilsam plats där vi kan fylla på med energi.

Visste du att vi människor spenderar 1/3 av våra liv i sängen. Sömn är livsviktig för oss människor, det är då hjärnan får återhämta sig efter dagens intryck och upplevelser. Då stänger hjärnan av och de flesta celler får vila och återhämta sig. Det kan nog vara mycket eftersom vi människor idag är medvetna om de positiva effekter sömn har på oss som vi mer har fokus på sovrummet i vår inredning. Eftersom sovrummet som ovan nämnts ska skapa lugn och harmoni är just sänggavel, eller sängramen, ett viktigt val. Något som idag blivit mer och mer populärt är att ha unika och personliga möbler, som ingen annan har. Därför är det ju exemplariskt att anlita en möbelsnickare för att få hjälp att ta fram, en för dig, unik och vacker sänggavel.

Bor du inte i Stockholm eller någon större stad som har möbelsnickare kan ett alternativ vara att beställa din sänggavel, eller sängram, via nätet. Jag har kollat runt lite och hittat ett väldigt bra företag, som verkar erfarna och duktiga, där du kan beställa just en specialtillverkad och unik sänggavel. Dessa kan nog liknas med att hitta en lokal möbelsnickare, fast via datorn.

Förutom att välja en vacker sänggavel är fokus mycket på inredningsdetaljer i övrigt i sovrummet. Många föredrar många stora kuddar och plädar på sängen. Även val av sängkläder är viktigt för att ge rätt känsla och färg. Har du ett sovrum med huvudfärger inom jord, så som vitt, grått, beige och vitt, kan det vara bra att hitta sängkläder i samma känsla. Kanske ett vävt påslakan i linne med exempelvis naturvit färg.

About