Dekorera gamla möbler

Att dekorera gamla möbler är mer än en hobby. Det är ekologiskt och ekonomiskt tänkande, det är den där extra inredningsdetaljen och framför allt den tillfredsställande glada känslan man får när man ser en gammal möbel ta form till något nytt.

När man väl restaurerat gamla möbler, kan göra dem än mer användbara och praktiska med hjälp av rätt dekorationer och textilier (till exempel kuddar, plädar och så vidare). Hos Fröken Fräken kan man köpa snygga och bekväma stolsdynor till renoverade köksstolar.

Lägg till en rolig text, eller annan typ av dekoration på dina möbler. En text kan vara ett citat du hittat på nätet som du kanske vill glädja dina gäster med och har du ett ordbehandlingsprogram så kan du lätt välja den font du vill ha för att sen skriva ut som en modell. Skriv texten i blyerts först för att sen fylla i med färg.

Möjligheterna är många och det gäller bara att se din möbel ur en annan synvinkel
Ska du måla dina möbler så fråga i en färgaffär vad du ska tänka på för att grunda färgen och få den att hålla i flera år framöver. De är experter på sitt område och du kan dessutom få flera användbara tips eller idéer för framtida möbelrenoveringar och dekorationer.

Passa på och gör din möbel mer funktionell när du ändå är i farten, krokar är något väldigt användbart. Till exempel kan du sätta dit krokar för handdukar på sidan på en byrå som du ska ha i köket. Eller även på den där tjocka träramen runt spegel där du kan hänga dina smycken. Som sagt, möjligheterna är många – vilken möjlighet ser du för din gamla möbel?

About