Bygg ditt egna hemmaspa

Spabad hemmavid

Finns det något skönare än att få krypa ner i ett varmt bad när man kommit hem från jobbet? Det är ganska svårslaget och för den som inte har ett bad hemma kanske kan fixa till så man får detta. Bygg ditt egna hemmaspa med relativt enkla medel.

Som med allt som har med renovering och byggnationer att göra så gäller det att planera. Har du ett stort badrum så kanske du kan få plats med ett spabad i detta. Kolla upp så att det fungerar med vatten och avlopp. Måste du bila upp golv för att flytta eller dra nytt avlopp så blir det ett ganska stort arbetet med detta. Kan du koppla in på befintliga avlopp genom att plocka bort dusch så blir det så mycket enklare. Om du har plats i exempelvis en källarvåning så kan du bygga helt nytt badrum med alla de faciliteter som du vill ha. Kanske till och med en bastu.

När väl allt är på plats så kan du fylla upp ditt spabad. Vad man bör tänka på om man har ett bubbelbad av något skal är skötseln av detta är betydligt mer än ett vanligt badkar. Man är i behov av spakemi och skötselråd hur man bäst sköter om sitt spabad. Det är viktigt för att badet ska fungera optimalt. Så klart så är den yttre rengöringen viktig och likaväl som man rengöra allt annat i hemmet så ska man rengöra sitt spabad. Det krävs en del kemikalier för att hålla en bra pH-balans i vattnet men det behövs också rengöras filter och annat i ditt spabad.

About