Att arbeta med större renoveringar

Ibland så hamnar man i det läget att det blir större renoveringar. Kanske man köpt sig ett renoveringsobjekt som kräver en hel del arbete innan man kan flytta in. Se till så att ni har allt ordnat och planerat så det blir en smidig renovering. Skapa en åtgärdslista så ni kan prioritera er renovering i rätt ordning.

Det första som kanske behöver åtgärdas är att ordna med byggström. Detta är en tillfällig lösning för att få tillgång till elektricitet när man bygger eller renoverar. Man vill kanske dra om elen i sin fastighet och bör då koppla bort allt som har med detta att göra. Samtidigt så behöver du ström för att kunna arbeta. Då blir det en tillfällig elnätsanslutning som då kallas för byggström.

Se också till att du har bra arbetsbelysning där du är och arbetar. Gärna någon som du kan flytta med i de olika rum som arbetas med. Denna arbetsbelysning kopplas in i den byggström som är kopplad till fastigheten. Det finns gott om olika modeller att välja på när det kommer till arbetsbelysning. Se till att köpa ett par stycken som kan användas under renoveringens gång.

När allt är renoverat och strömmen ska kopplas in igen. Allt som har med elektricitet att göra ska utföras av elektriker. Du kan som lekman inte koppla och göra detta själv. Det du kan göra är att förbereda så elektriker kan komma och slutföra inkopplingen av elen. Det kan ta sin tid så se till att avtalet med byggström håller den tid som ni ska renovera.

About